• futo_15.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_13.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_21.jpg
 • futo_4.jpg
 • futo_9.jpg
 • futo_22.jpg
 • futo_11.jpg
 • futo_8.jpg
 • futo_10.jpg
 • futo_14.jpg
 • futo_7.jpg
Kérjük ajánlja fel személyi jövedelemadójának 1 %-át iskolánk Alapítványának! Az Alapítvány adószáma: 18678819-1-13. További részletek a főoldalon!

Iskolánkba látogatott a Mikulás!

2017. december 6-án nagy meglepetés várt bennünket, eljött hozzánk a Mikulás. Már fél 8-tól élőzenével szórakoztatott bennünket, ő és kedves segédje. Az órák alatt csak folytatódott a meglepetések sora, minden osztályba ellátogatott, és kiderült, idén mindenki jó volt. Senki nem kapott virgácsot, csak finom édességekkel teli mikuláscsomagot.

2017. december 8-án pénteken este a felső tagozatosok a Mikulás-discon ereszthették ki a gőzt. Az este fénypontja a bálkirály és királynő választás volt. A szavazatok alapján idén a bálkirálynő Kriskó Alexandra 8.A osztályos, a bálkirály Fedor Zoltán 6.A osztályos tanuló. A nagyobb felbontású fotóért kattintson a képre!

A 4.C osztályba látogatott a mikulás

"Hull a pelyhes fehér hó, jöjj el kedves Télapó...." Szól, a gyerekdal. Bár ma a hó nem esett, a Télapó mégis eljött iskolánkba. Az alábbi videón a 4.c és a Télapó látogatása látható. Fogadják szeretettel, Mikulás napján.

A RUFF Pékségben jártunk

Iskolánkban két 3. osztály környezetismeret órán tnault a kenyérről, kenyérkészítésről. Sok érdekes dolgot megtudhattak a tankönyvből, de úgy gondoltuk, hogy nagyn jó lenne a valóságban is megnézni, hogyan készül a kenyér. 
Így hát ellátogattunk a Ruff Pékségbe, ahol nagy szeretettel fogadtak mminket. :)
Hálásak vagyunk, hogy betekinthettünk a pékség munkájába, hogy az ott dolgozók szeretettel gondoskodtak rólunk, sok kérdésünkre türelemmel válaszoltak.
Külön köszönet azért, hogy a gyerekek által készített süteményeket kisütötték, iskolánkba eljuttatták, és a finom kóstolásért, amivel látogatásunk alkalmával megkínáltak bennünket.
 
Köszönettel a 3.a és a 3.c tanulói
 
A kép nagyobb változatáért kattintson a képre!
 
 

Csokigyárban járt a 4.c osztály

2017. október 2-án ismételten egy érdekes programról számolhattunk be. A 4.c osztály eljutott, na hová jutott? Hát a csokigyárba. A látható kép alapján szuper program volt! A nagyobb felbontású képért, kattints a fotóra!

 

Kutatók éjszakája 2017

2017. szeptember 29-én egy különleges "éjszakán" vehetett részt 36 felsős diákunk, ugyanis idén először ellátogattunk a Kutatók Éjszakája programra. Láthattunk különleges kísérleteket, Kovács Botond 6.b osztályos tanuló a színpadon is kísérletezhetett (sajnos nem készült fotó, de a TV készülékek is mutatták).
Mindenki megtalálhatta a neki tetsző programot, és ami a legfontosabb, kedvére alkothatott. Pl. Müller Maja, és Budinszky Emilia (8.b) 3D-s nyomtató segítségével készítette el az Eiffel tornyot. Eszméletlen jó lett!
Lehetett szimulátort kipróbálni, VR szemüvegben létezni, robotot irányítani. Köszönjük szépen minden segítő szülő segítségét: Gutti anyuka, Pekár apuka, és a Segyevi házaspár segítette a munkánkat, segítettek a gyerekek biztonságos közlekedtetésében. Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát.
 
Niki néni, Gabi néni és Márta néni

Újrahasznosítottunk – Avagy, kirándultunk a Humusz Házba

Múlt héten kirándulni voltunk a Humusz Házban. Busszal utaztunk, ami már önmagában is nagy élmény volt a gyerekeknek.  Osztályunkról - 2.b - tudni kell, hogy elsős koruk óta a környezetvédelem szellemében nevelkednek.  Nagyon fontos nálunk a környezettudatosság, a természet megismerése, tisztelete, szeretete. A gyerekeket nap, mint nap észrevétlenül is arra neveljük, mit tehetünk a hétköznapokban azért, hogy egy egészségesebb, élhetőbb Földön éljük életünket. Nálunk semmilyen ennivaló nem „landol” a kukában; az összes papírt külön gyűjtjük és az iskolai papírgyűjtéskor leadjuk az osztály nevében; az innivalót kulacsban hozzuk eldobható műanyag flakonok helyett; mindenki tisztában van a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával; a karácsonyfánk csakis gyökeres lehet; a közelben lakó gyerekek gyalog, vagy biciklivel érkeznek autó helyett; a villany sosem ég feleslegesen... 

Karácsonyi műsor 2017

Ha elmúlik Karácsony.... is jó nézegetni karácsonyi videókat. Az alábbi videóban a teljes Karácsonyi műsorból láthatunk életképeket. Láthatunk zeneiskolásokat, belenézhetünk a 6.b műsorába, illetve az énekkar színvonalas előadásába is belekukkanthatunk, közel 3 perc terjedelemben.

Köszönjük a videófelvételt Farkas Gyula és Szabó Péter szülőknek.

Márton-napoztak a németes osztályok

Ebben az évben rendhagyó módon nem tartottunk Márton-napi felvonulást, helyette vidám játékokkal, produkciókkal, finom süteménnyel emlékeztünk meg Szent Mártonról. A délutánon a németes osztályok vettek részt. A hangulatról ez a kis 30 perces videó ad tanúbizonyságot.

Halloween a Kőrösiben 

Az angol nyelvet tanuló diákjaink számára az idei évben is megrendeztük a Halloween partit. A résztvevőknek kis csapatokat kellett alkotniuk, majd - a nevezés feltételeként – a csapatoknak töklámpást és süteményt kellett készíteni. A lámpások és a sütemények is valóban "szellemesre" sikerültek.

A parti során a tanulók különböző versenyszámokban mérhették össze ügyességüket. Volt pókhálófonás, célba dobás, gumipók célba juttatása szívőszállal, múmiatekerés, „apple bobbing” (vízben úszó alma kihalászása szájjal), az ünneppel kapcsolatos angol nyelvű feladatlapok kitöltése, valamint az elmaradhatatlan sütemény- és jelmezverseny. Az eredményhirdetés után közösen elfogyasztottuk a tanulók által készített - levágott ujjakat, vérző szívet, agyat és további „ínyencségeket” ábrázoló - süteményeket, valamint a fagyott kézzel hűtött „vér” szörpöt, majd végül közös tánccal zártuk a partit.

Úgy gondolom, mindenki „szörnyen” jól érezte magát, és a rossz szellemeket is sikerült ismét kiűznünk a Kőrösiből.

Trendhagyó Irodalomóra

Iskolánk tanulói október 26-án Trendhagyó Irodalomórán vettek részt a Kávészünet zenekar közreműködésével. A diákok több kötelező verset hallgathattak meg a zenészek feldolgozásában, és velük együtt énekelhették az ismert sorokat. Két tanulónk szavalatával színesítette a koncertet: Kovács Botond (6.b) József Attila Mama című versét, míg Csányi Gyula (8.b) Ady Endre Párisban járt az Ősz című költeményét adta elő. A zenekar jó hangulatot teremtett, mindenkit megmozgattak: a gyerekek (harmadikasok, negyedikesek, felsősök egyaránt) és a felnőttek is tapsoltak, táncoltak, énekeltek.

Reméljük, hogy diákjaink a koncert hatására még lelkesebben és könnyebben tanulják majd a verseket.

Papírgyűjtés eredménye 2017. szeptember 21-22.

Alsós osztályok:

1. 2.b 1335 kg
2. 3.a 770 kg
3. 3.b 729 kg
4. 1.b 709 kg
5. 4.a 642 kg
6. 4.b 634k g
7. 2.a 467 kg
8. 4.c 449 kg
9. 3.c 305 kg
10. 1.a 253 kg
Mindösszesen alsó tagozat:
6293 kg

Felsős osztályok:

1. 7.a 2874 kg
2. 7.b 1063 kg
3. 6.a 953 kg
4. 8.a 759 kg
5. 5.a 640 kg
6. 5.b 553 kg
7. 5.c 431 kg
8. 8.b 387 kg
9. 6.c 340 kg
10.  6.b   137 kg
Mindösszesen felső tagozat: 8137 kg

Összesen gűjtött papírmennyiség: 14.430 kg