• futo_14.jpg
 • futo_8.jpg
 • futo_21.jpg
 • futo_4.jpg
 • futo_13.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_22.jpg
 • futo_7.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_9.jpg
 • futo_11.jpg
 • futo_10.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_15.jpg
Szeretettel köszöntjük honlapunk minden kedves látogatóját!

A RUFF Pékségben jártunk

Iskolánkban két 3. osztály környezetismeret órán tnault a kenyérről, kenyérkészítésről. Sok érdekes dolgot megtudhattak a tankönyvből, de úgy gondoltuk, hogy nagyn jó lenne a valóságban is megnézni, hogyan készül a kenyér. 
Így hát ellátogattunk a Ruff Pékségbe, ahol nagy szeretettel fogadtak mminket. :)
Hálásak vagyunk, hogy betekinthettünk a pékség munkájába, hogy az ott dolgozók szeretettel gondoskodtak rólunk, sok kérdésünkre türelemmel válaszoltak.
Külön köszönet azért, hogy a gyerekek által készített süteményeket kisütötték, iskolánkba eljuttatták, és a finom kóstolásért, amivel látogatásunk alkalmával megkínáltak bennünket.
 
Köszönettel a 3.a és a 3.c tanulói
 
A kép nagyobb változatáért kattintson a képre!
 
 

Csokigyárban járt a 4.c osztály

2017. október 2-án ismételten egy érdekes programról számolhattunk be. A 4.c osztály eljutott, na hová jutott? Hát a csokigyárba. A látható kép alapján szuper program volt! A nagyobb felbontású képért, kattints a fotóra!

 

Kutatók éjszakája 2017

2017. szeptember 29-én egy különleges "éjszakán" vehetett részt 36 felsős diákunk, ugyanis idén először ellátogattunk a Kutatók Éjszakája programra. Láthattunk különleges kísérleteket, Kovács Botond 6.b osztályos tanuló a színpadon is kísérletezhetett (sajnos nem készült fotó, de a TV készülékek is mutatták).
Mindenki megtalálhatta a neki tetsző programot, és ami a legfontosabb, kedvére alkothatott. Pl. Müller Maja, és Budinszky Emilia (8.b) 3D-s nyomtató segítségével készítette el az Eiffel tornyot. Eszméletlen jó lett!
Lehetett szimulátort kipróbálni, VR szemüvegben létezni, robotot irányítani. Köszönjük szépen minden segítő szülő segítségét: Gutti anyuka, Pekár apuka, és a Segyevi házaspár segítette a munkánkat, segítettek a gyerekek biztonságos közlekedtetésében. Reméljük, mindenki nagyon jól érezte magát.
 
Niki néni, Gabi néni és Márta néni

Újrahasznosítottunk – Avagy, kirándultunk a Humusz Házba

Múlt héten kirándulni voltunk a Humusz Házban. Busszal utaztunk, ami már önmagában is nagy élmény volt a gyerekeknek.  Osztályunkról - 2.b - tudni kell, hogy elsős koruk óta a környezetvédelem szellemében nevelkednek.  Nagyon fontos nálunk a környezettudatosság, a természet megismerése, tisztelete, szeretete. A gyerekeket nap, mint nap észrevétlenül is arra neveljük, mit tehetünk a hétköznapokban azért, hogy egy egészségesebb, élhetőbb Földön éljük életünket. Nálunk semmilyen ennivaló nem „landol” a kukában; az összes papírt külön gyűjtjük és az iskolai papírgyűjtéskor leadjuk az osztály nevében; az innivalót kulacsban hozzuk eldobható műanyag flakonok helyett; mindenki tisztában van a szelektív hulladékgyűjtés fontosságával; a karácsonyfánk csakis gyökeres lehet; a közelben lakó gyerekek gyalog, vagy biciklivel érkeznek autó helyett; a villany sosem ég feleslegesen... 

Angol nyelv hete és Halloween a Kőrösiben

Iskolánkban a hagyományainkhoz hasonlóan, idén is megrendeztük az angol nyelv hetét, melyet egy vidám Halloween bulival zártunk, a gyerekek nagy örömére.

Felsős diákjaink már jó ideje készültek ezekre az eseményekre. A nyelvi hét témája idén a zene volt, ezért ezzel kapcsolatos feladatokban kellett részt venniük. Voltak online feladatok, szókincsgyűjtés, szóvadászat és napi rádiós fejtörők. Ezek mellett az adott témában plakátokat készítettek a tanulók, melyekkel az aulát színesítettük egy angol kultúrával kapcsolatos kis kiállítással egyben. Ezek mellett, Halloween közeledtével diákjaink szebbnél-szebb töklámpásokat készítettek. Ebben az alsósok is részt tudtak venni, illetve számukra az ünneppel kapcsolatos kézműveskedés volt a program.

Csütörtökön a zene jegyében megtartottuk a felsősök nyelvi vetélkedőjét, a csapatoknak sok feladatot kellett megoldani, ügyesen helyt álltak.

Péntek délután volt a hét utolsó programja, a Halloween buli, melyre a gyerekek ötletes és egyben ijesztő jelmezekben jöttek és sok-sok rémísztő finomságot is hoztak. Számos ügyességi és vicces feladatban vettek részt, majd a megérdemelt evés-ivás és tánc után kiosztottuk a hét díjait.

Azt hiszem mindannyian élveztük ezt a mozgalmas hetet és már gyűjtjük az ötleteket a következőre.

Solti Réka, Rostáné Martinák Edit, Bakó Péter és Némethné Hunya Gabriella
angol nyelvtanárok

Ludas Matyi a cirkuszban

2016. október 20-án a három 5. osztály ellátogatott a Fővárosi Nagycirkuszba, és egy újszerű feldolgozásban megnéztük a Ludas Matyi a cirkuszban című produkciót. 63 gyerek, 2 busz, és az élmények. :) Sajnos a fényviszonyok nem tették lehetővé a jobb minőségű képek készítését.

 

Utazás a 11. századba

Egy szép keddi napon átbicikliztünk a szigetszentmiklósi Emese parkba.
 
Mikor odaértünk, a múzeum igazgatója fogadott minket. Először megnéztünk egy lovas bemutatót, utána a régi fegyverekről hallgathattunk meg egy előadást a lovagteremben. Az osztály remekül felelt a feltett kérdésekre.
Pihenésképpen gyertyát mártottunk, majd kipróbálhattuk a bemutatott fegyverek közül egyet. Az íjat.
Utolsó a hajókázás volt. Az osztályunk nagyon összetartó, ez az evezésnél is megmutatkozott, jól sikerült egyszerre mozgatni az evezőlapátokat.
Mi nagyon élveztük, és remélem, hogy a többiek is. Visszabicikliztünk. Élményekkel telve, fáradtan érkeztünk az iskolához.
Köszönjük Edina néninek ezt az élményt.
 
Radványi Lívia és Nagyszűcs Előd 6.a
 

Kőrösi Gála 2016

2016. június 2-án tartottuk az immáron 3. éves hagyományt maga mögött tudható Kőrösi Gála rendezvényünket, ahol kicsik és nagyok mutathatták be a művészetek és a nyelvek területén a tehetségüket. Láttunk mazsoerettet, táncot, éneket, halhhatunk verset magyarul, angolul. A végén egy videóklip-en nézhettük meg, mi is történt velünk ebben a tanévben.

Kunderbunt fest

2016. április 6-án délután az alsó tagozatos kisdiákjaink mutatták be, mit tanultak a német tanítási órákon, illetve szakkörön. Rendkívül színvonalas produkciókat mutattak be a gyerekek. Köszönjük a felkészítő tanárok (Simonné Kiss Mariann Virág néni, Komáromi Kati néni, Surányiné Annamária néni, Kardos Marcsi néni) lelkiismeretes munkáját. A fotókat készítette: Budai Mónika.

Megemlékezés a március 15. nemzeti ünnepünkről

Március 11-én pénteken az 5.A osztály tanulói és iskolánk énekkara magával ragadó, minden korosztály számára érthető műsorral örvendeztette meg iskolánk tanulóit és tanárait.

Felkészítő tanárok: Kaltenecker Edina és Zentai Éva. Köszönjük szépen!

Egészségnap iskolánkban

Idén március 5-én rendeztük meg iskolánkban az immár többéves múltra visszatekintő egészségnapot.

Rengeteg lehetőség adódott arra, hogy a gyerekek koruknak megfelelően megismerkedhessenek az egészséges életmód, a baleset megelőzés és az elsősegélynyújtás rejtelmeivel.

A magyar népmese napja, mesélnek a gyerekek

Mesemondó: Béla Liliána
Mesemondó: Orsós Jázmin

 

Hüllőkiállítás iskolánkban

Iskolánk tanulói 2016. február 15-én az intézményünkben megrendezésre kerülő hüllőkiállításon vehettek részt. A bemutatót Both Zoltán vadállatbefogó tartotta és az általa elmondott ismertetőből sok érdekességet megtudhattunk. A résztvevő gyerekek és felnőttek nagy érdeklődéssel fogadták a kígyót, szakállas agámát, madárpókot és az afrikai törpesünt. A bátrabbak nem rettentek vissza a kígyó simogatásától sem, sőt attól sem, hogy egy-egy gyerekre még az agáma is felmászott a fejükre.

A Kisduna Tv videója:

Programról a képeket itt láthatják:


Farsangi videók

A videókért kattintsanak a linkekre!

Az osztályok táncai
A tanárok tánca

 

Farsangoltunk, mulattunk

2016. február 6-án a vidámságé volt a főszereplő. Kicsi és nagy táncolt, jelmezbe öltözött, még iskolánk dolgozói is táncra perdültek. De inkább beszéljenek a képek:

Karácsonyi ünnepség

December 18-án délelőtt az 5.b osztály gyönyörű Karácsonyi műsorát tekinthettük meg. A zenei kíséretben résztvett iskolánk énekkara. A műsort betanította: Molnár-Vígh Judit. Az énekkart vezényelte Zentai Éva.

December 12. sport szekció

Kivételesen szombaton munkanap volt. De ha már munkanap, miért ne töltöttük volna vidáman, és sportosan.

Iskolánkban járt a mikulás

December 4-én iskolánkban járt a mikulás. Apraja és nagyja nagyon boldog volt.

A hangulatról képeink tanúskodnak.

Ausztriai kirándulás

2015. november 28-án szombaton egy több, mint 50 főből álló lelkes csapat Komáromi Kati néni szervezésében Ausztria felé vette az irányt. Meglátogatták Kittsee-ben a Hauswirth Csokigyárat, illetve  Schloss Hof-ban a kastélyt és az adventi vásárt. Szerencsére az időjárás is kedvezett a kirándulásnak.

Márton-napján libát eszünk... 

November 11-ére már régóta készültünk, hiszen ezen a napon van Márton-napja, amikor hagyományok szerint libát kell enni. Sokan rajzokat készítettek a folyosói faliújságra, de a nap fénypontja mindenképpen az este volt, amikor is meghallgathattuk a 6.b színvonalas másorát, majd igazi lovas felvezetéssel, saját készítésű lámpásainkkal megkezdődött a felvonulás.

Október 23. megemlékezés

Október 22-én megemlékeztünk az 1956-os forradalomról, egy nagyon színvonalas műsor keretében. A műsort összeállította: Marosi Márta, betanította: Nagy Ágnes, díszletet, dekorációt készítette: W. Tóth Mara, és végül de nem utolsósorban a műsort előadták a 8.A osztály tanulói.

Fotókat készítette: Surányiné Nemeshegyi Annamária

Halloween-party 2015

2015. október 22-én délután Halloween partyt tartottunk kicsiknek és nagyoknak, vicces jelmezekkel, játékos feladatokkal. A hangulatról képeink tanúskodnak.Köszönjük a szervezést Réka néninek, és Edit néninek.

A fotókat készítette: Varga Judit.

Családi nap a vízen és a parton…

A Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola 2. a osztálya, valamint a 4. a osztály egy része felejthetetlen családi napot tartott egy szép őszi szombaton. Több szülővel együtt fontosnak tartottuk, hogy mindjárt a tanév elején legyen egy közös élmény, ahol egy új környezetben valami olyat csinálunk közösen, ami egyszerre kihívás és szórakozás. Összességében pedig egy kellemes kora őszi napot töltenek együtt a szülők és a gyerekek. 

Kisállatkiállítás

2015. október 6-án a kis kedvenceké volt a főszerep. Egyik kisállat aranyosabb volt, mint a másik, és nagyon vigyáztak rájuk a kis gazdáik!

Rendőrkutyás bemutató

Idén az Állatok Világnapját a kisállat kiállításon, a rajzpályázaton és az állatokról szóló iskolai vetélkedőn kívül egy különleges rendezvény tette színesebbé: mintha csak az időjárás is a kedvünkben szeretett volna járni, október 7-én- talán az utolsó derűs októberi délelőttön - a Szigetszentmiklósi Rendőrkapitányság munkatársai egy 50 perces bemutató keretében mutatták meg tanulóinknak, hogyan tudják segíteni a rendőrök munkáját a mindennapokban a speciálisan képzett kutyusok.

Cipősdoboz akció

Iskolánkban rengeteg cipősdoboz gyűlt össze, amelyek 2015. december 21-én átadásra kerültek a rászoruló gyerekeknek!