• futo_21.jpg
 • futo_4.jpg
 • futo_22.jpg
 • futo_14.jpg
 • futo_13.jpg
 • futo_9.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_7.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_11.jpg
 • futo_10.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_15.jpg
 • futo_8.jpg
Szeretettel köszöntjük a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján!

Angol nyelv hete és Halloween a Kőrösiben

Iskolánkban a hagyományainkhoz hasonlóan, idén is megrendeztük az angol nyelv hetét, melyet egy vidám Halloween bulival zártunk, a gyerekek nagy örömére.

Felsős diákjaink már jó ideje készültek ezekre az eseményekre. A nyelvi hét témája idén a zene volt, ezért ezzel kapcsolatos feladatokban kellett részt venniük. Voltak online feladatok, szókincsgyűjtés, szóvadászat és napi rádiós fejtörők. Ezek mellett az adott témában plakátokat készítettek a tanulók, melyekkel az aulát színesítettük egy angol kultúrával kapcsolatos kis kiállítással egyben. Ezek mellett, Halloween közeledtével diákjaink szebbnél-szebb töklámpásokat készítettek. Ebben az alsósok is részt tudtak venni, illetve számukra az ünneppel kapcsolatos kézműveskedés volt a program.

Csütörtökön a zene jegyében megtartottuk a felsősök nyelvi vetélkedőjét, a csapatoknak sok feladatot kellett megoldani, ügyesen helyt álltak.

Péntek délután volt a hét utolsó programja, a Halloween buli, melyre a gyerekek ötletes és egyben ijesztő jelmezekben jöttek és sok-sok rémísztő finomságot is hoztak. Számos ügyességi és vicces feladatban vettek részt, majd a megérdemelt evés-ivás és tánc után kiosztottuk a hét díjait.

Azt hiszem mindannyian élveztük ezt a mozgalmas hetet és már gyűjtjük az ötleteket a következőre.

Solti Réka, Rostáné Martinák Edit, Bakó Péter és Némethné Hunya Gabriella
angol nyelvtanárok

Ludas Matyi a cirkuszban

2016. október 20-án a három 5. osztály ellátogatott a Fővárosi Nagycirkuszba, és egy újszerű feldolgozásban megnéztük a Ludas Matyi a cirkuszban című produkciót. 63 gyerek, 2 busz, és az élmények. :) Sajnos a fényviszonyok nem tették lehetővé a jobb minőségű képek készítését.

 

Utazás a 11. századba

Egy szép keddi napon átbicikliztünk a szigetszentmiklósi Emese parkba.
 
Mikor odaértünk, a múzeum igazgatója fogadott minket. Először megnéztünk egy lovas bemutatót, utána a régi fegyverekről hallgathattunk meg egy előadást a lovagteremben. Az osztály remekül felelt a feltett kérdésekre.
Pihenésképpen gyertyát mártottunk, majd kipróbálhattuk a bemutatott fegyverek közül egyet. Az íjat.
Utolsó a hajókázás volt. Az osztályunk nagyon összetartó, ez az evezésnél is megmutatkozott, jól sikerült egyszerre mozgatni az evezőlapátokat.
Mi nagyon élveztük, és remélem, hogy a többiek is. Visszabicikliztünk. Élményekkel telve, fáradtan érkeztünk az iskolához.
Köszönjük Edina néninek ezt az élményt.
 
Radványi Lívia és Nagyszűcs Előd 6.a
 

Kőrösi Gála 2016

2016. június 2-án tartottuk az immáron 3. éves hagyományt maga mögött tudható Kőrösi Gála rendezvényünket, ahol kicsik és nagyok mutathatták be a művészetek és a nyelvek területén a tehetségüket. Láttunk mazsoerettet, táncot, éneket, halhhatunk verset magyarul, angolul. A végén egy videóklip-en nézhettük meg, mi is történt velünk ebben a tanévben.

Kunderbunt fest

2016. április 6-án délután az alsó tagozatos kisdiákjaink mutatták be, mit tanultak a német tanítási órákon, illetve szakkörön. Rendkívül színvonalas produkciókat mutattak be a gyerekek. Köszönjük a felkészítő tanárok (Simonné Kiss Mariann Virág néni, Komáromi Kati néni, Surányiné Annamária néni, Kardos Marcsi néni) lelkiismeretes munkáját. A fotókat készítette: Budai Mónika.

Megemlékezés a március 15. nemzeti ünnepünkről

Március 11-én pénteken az 5.A osztály tanulói és iskolánk énekkara magával ragadó, minden korosztály számára érthető műsorral örvendeztette meg iskolánk tanulóit és tanárait.

Felkészítő tanárok: Kaltenecker Edina és Zentai Éva. Köszönjük szépen!

Egészségnap iskolánkban

Idén március 5-én rendeztük meg iskolánkban az immár többéves múltra visszatekintő egészségnapot.

Rengeteg lehetőség adódott arra, hogy a gyerekek koruknak megfelelően megismerkedhessenek az egészséges életmód, a baleset megelőzés és az elsősegélynyújtás rejtelmeivel.

A magyar népmese napja, mesélnek a gyerekek

Mesemondó: Béla Liliána
Mesemondó: Orsós Jázmin

 

Hüllőkiállítás iskolánkban

Iskolánk tanulói 2016. február 15-én az intézményünkben megrendezésre kerülő hüllőkiállításon vehettek részt. A bemutatót Both Zoltán vadállatbefogó tartotta és az általa elmondott ismertetőből sok érdekességet megtudhattunk. A résztvevő gyerekek és felnőttek nagy érdeklődéssel fogadták a kígyót, szakállas agámát, madárpókot és az afrikai törpesünt. A bátrabbak nem rettentek vissza a kígyó simogatásától sem, sőt attól sem, hogy egy-egy gyerekre még az agáma is felmászott a fejükre.

A Kisduna Tv videója:

Programról a képeket itt láthatják:


Farsangi videók

A videókért kattintsanak a linkekre!

Az osztályok táncai
A tanárok tánca

 

Farsangoltunk, mulattunk

2016. február 6-án a vidámságé volt a főszereplő. Kicsi és nagy táncolt, jelmezbe öltözött, még iskolánk dolgozói is táncra perdültek. De inkább beszéljenek a képek: