• futo_13.jpg
 • futo_10.jpg
 • futo_15.jpg
 • futo_22.jpg
 • futo_7.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_9.jpg
 • futo_21.jpg
 • futo_8.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_14.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_4.jpg
 • futo_11.jpg
Szeretettel köszöntjük a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján!

A Mikulás diszkó-Ulveczki Nóra ( 7.a ) írása

Iskolánk már sokadik éve rendezte meg a híres-nevezetes Mikulás diszkót. Idén 2018. december 7-én történt meg, Helyszíne  - a szokásoknak megfelelően - az iskola kistornaterme volt. A diákokat minden évben egy remek DJ várja, Idén  Gál Péter volt a zenék felelőse .A tavaly ballagott nyolcadikosok narancs és málnaszörppel várták a lelkes, bulizni vágyó és szerető diákokat.

Amikor vártunk a hidegben…

Apukám elvitt az iskola elé a diszkó napján délután 5 óra előtt pár perccel. Megláttam az egyik osztálytársamat Csabit a kapu előtt várakozni valakire, odamentem hozzá. A barátját Vincét és egy másik osztálytársunkat, Szandit várta. Arra gondoltam én is ottmaradok vele, együtt gyorsabban telik az idő. Vince egy idő után megérkezett, majd később az én legjobb barátnőm, Csengi is. Szandi azonban nem jött, mi pedig ott fagyoskodtunk az iskola előtt. A bulira érkező Gabi néni viccesen megjegyezte, hogy ott kint nem fogjuk hallani a zenét. 

Körülbelül 10 perc türelmes illetve már türelmetlen kintlét után meguntuk a várakozást, bementünk az épületbe. Lepakoltuk a cuccainkat és ekkor váratlanul megszólalt mögöttünk egy lány hangja, mely ismerősnek tűnt, Szandi volt az. Viccesen indult az este, mert mi kint vártunk rá a hidegben, miközben ő meg az osztálytermünk előtt álldogált.

A kezdetek:

Az első 20 percben leültünk az egyik padra bent a tornateremben és ,,csak” hallgattuk a zenét, élveztük a partit. Amikor megszólalt a közös kedvenc zenénk Csengivel és  Szandival, egyből felpattantunk és elkezdtünk tombolni, egymás hátára ugrálni.

 

Interjút készítettem iskolánk egy (aktív közösségi életében jelentős szerepet játszó) tanárával, Sier Andi nénivel. Kíváncsi voltam arra, hogy ő mit gondolt a Mikulás diszkóról, valamint egy-két személyes dolgot derítettem ki róla:

Riporter: Mióta tanít az iskolában?

Andi néni: 1998. óta, ez a 21. évem itt ebben az iskolában.

Riporter: Hányadik alkalommal szervezte meg Andi néni a Mikulás diszkót?

Andi néni: Azt hiszem ez volt a 6. alkalom, hogy én voltam a szervező.

Riporter: Mi alapján választotta ki a DJ-t?

Andi néni: - válasza vicces és praktikus - Igazából nincsen más DJ, akinek tudom a telefonszámát, mások több tízezrekért vállalták volna el ezt a két órát.

Riporter: Milyen zenét szeret? Esetleg van-e kedvenc előadója, zenéje,  együttese?

Andi néni: Nincsen igazából kedvenc előadóm, éppen ami fülbemászó sláger, az a kedvencem. A legtöbbet a Retro rádiót hallgatom.

Riporter: Mit tapasztalt az elmúlt években a létszámmal kapcsolatban? Inkább ötödikesek vagy a nyolcadikosok vesznek részt nagyobb arányban?

Andi néni: Idén kivételesen sok nyolcadikos jött el, de nyilván öt-hatodikosok sem voltak kevesen. A legkisebbeknek még újdonság ez az egész diszkós dolog.

Riporter: Lát-e esélyt arra, hogy a jövőben a bálkirály és bálkirálynő esetleg valamilyen komolyabb jutalomban részesüljön?

Andi néni: Persze!

Riporter: Nem érezte tehernek a Mikulás diszkó megszervezését? Mennyi plusz munkával járt ez Andi néninek?

Andi néni: Igazából ez a sok apró kis dolog teher egyszerre. A kőrösis pólók rendelése, a 0. órás foci szervezése és még tanítani mellette.

 

Összegzés:

Gratulálok a bálkirály és bálkirálynő választás dobogós helyezettjeinek:

     Lányok:

 1. Kozel Kata 8.b és Balog-Márfi Vivien 5.a
 2. Gabona Laura 6.a és Szabó Blanka 8.a
 3. nem került kihirdetésre a sok egyforma eredmény miatt

Fiúk:

 1. Vass Ádám 6.a
 2. Fehér Ádám 6.a
 3. Gyergyai Máté 5.a

Én nagyon jól éreztem magam ebben a bulin, de legfőképpen azért, mert a barátaimmal tölthettem egy felejthetetlen délutánt. Én biztosan jövőre is részt veszek ezen a partin.

 

Ulveczki Nóra Viktória 7.a

 
   

 

A Mikulás disco-Pablényi Anna (5.c ) írása

Az idén is megrendezésre került a Mikulás disco,ahol a résztvevők jól megszervezett délutánon vehettek részt.
A DJ gazdag zenei kínálatával a többségnek biztosítani tudta kedvenc zenéjét. Többen táncra is perdültek a jó hangulatú zenék hatására. A jókedvet néhányan jelmezbe bújva igyekeztek fokozni. A buli vége felé bálkirályra és bálkirálynőre lehetett szavazni.

A királynő választás eredménye:
1. helyezett lett Balogh-Márfi Vivien holtversenyben Kozel Katával
2. helyezett lett Gabona Laura és Szabó Balanka 
A 3. helyezetteket nem hirdették ki,mert nagyon sok volt.

A bálkirály választás eredménye:
1. helyezett: Vass Ádám
2. helyezett: Fehér Ádám
3. helyezett:Gyergyai Máté

Reméljük legközelebb is meg lesz rendezve ez az esemény és nagyon közsönjük az iskola vezetőségének ezt a 
csodálatos Mikulás disco-t!

Pablényi Anna (5.c osztály)