• futo_8.jpg
 • futo_11.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_22.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_10.jpg
 • futo_9.jpg
 • futo_7.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_14.jpg
 • futo_13.jpg
 • futo_21.jpg
 • futo_4.jpg
 • futo_15.jpg
Szeretettel köszöntjük a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján!

Mesetábor 2017

A július második hetében megrendezett mesetáborunkat a gyermekek életkori sajátosságaihoz alkalmazkodva az állandóság és változatosság egysége jellemezte. Az állandóság a nap elején felolvasott mesék közvetítésében nyilvánult meg, melynek mindig megvolt a tematikája, mint a népmese, tündérmese, állatmesék és Mátyás királyról szóló történetek.
 A változatosság szempontjából, a mesékhez kapcsolódóan különböző játékos vetélkedők, fejtörők, bábozás, kézműves foglalkozások tették szórakoztatóbbá, színesebbé a nap programjait. 
A tábor szervezésekor elsődleges célunk a magyar mesekincs megismertetése, a népi kultúra, a hagyományok, erkölcsök megbecsülése és továbbörökítése volt, amit úgy érezzük, hogy a tabor végére sikerült is átadnunk.

Ági néni, Kati néni

Hollókő 2017

Az idei nyáron másodjára szervezett tábort iskolánk Hollókőre, ahol a gyerekek a népi hagyományokkal ismerkedhettek meg. Köszönjük Virág néninek, Bea néninek, Wágner Réka néninek és Ica néninek ezt a nagyon szép pár napot.

Nyelvi tábor 2017

Már- már hagyományhoz illően, idén harmadszorra hirdettük meg nyelvi táborunkat, ahol angolul és németül tanulhattak a gyerekek. A napi két tanórán a nyelv játékos és szórakoztató gyakorlása volt a cél. Természetesen a tanuláson kívül igyekeztünk változatos programokkal színesíteni a gyerekek szünidejét. Szerveztünk mozidélutánt, kézműves foglalkozást, sportprogramokat, és ellátogattunk az újpesti Tarzan Parkba is, ahol a nagy melegben a gyerekek kicsit hűsöltek és nagyokat játszottak. 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Solti Réka néninek, hogy segített a sportprogramok lebonyolításában, a Ruff pékségnek, akik már három éve támogatják a táborunkat a finomságaikkal, és az Ipari konyhának, ahonnan mindig időben érkezett a finom ebéd. 

Komáromi Katalin és Martinák Edit

Beszámoló a barangoló táborról

Barangolós táborunk helyszíne Budapest és környéke volt. Margitsziget, Budakeszi, Tropicarium, Dunaharaszti és Taksony valamint Ráckeve. Az idő, a hangulat, a program és a csapat szuper volt, a képek önmagukért beszélnek.

Focitábor a Kőrösiben

Először szerveztünk focitábort az iskolában. 25 alsós diák (köztük 2 lány!) vett részt a táborban. A gyerekek szeretnek mozogni, szívesen sportolnak, de ebben a táborban a foci volt a központi tevékenység. Délelőttönként két csoportban, kétszer egy óra edzés volt a program. Az egyik csoportban olyan gyerekek voltak, akik már régebb óta, rendszeresen járnak edzésre, a másik csoportban pedig azok a diákok ismerkedtek a focival, akik nem olyan régóta, vagy eddig még egyáltalán nem foglalkoztak komolyabban a labdarúgással. Az edzéseket Varsányi Ádám, a DMTK egyik edzője vezette. A délutáni programok is a fociról szóltak: néztünk filmet a foci EB-ről; látogatóban voltunk a DMTK-pályán, ahol Ádám bácsi nyújtózkodott a gyerekek szabadrúgásai után; stadiontúrán voltunk a Groupama Arénában, ahol megnéztük azokat a helyiségeket, ahol a „nagyok” készülnek a válogatott és a Fradi meccsei előtt. Ügyességi feladatokban finomították a gyerekek a technikájukat, illetve klasszikus bajnokságot is szerveztünk – eredményhirdetéssel. A programok közti szabad foglalkozásokon a többség focizott, bár a hét vége felé előkerültek a focis kártyás albumok, beindult a cserélgetés is.

Sajnos az időjárás nem volt kedvező, egész héten nagyon meleg volt. Ez a gyerekeket kevésbé zavarta, lelkesen fociztak a csarnokban is. Reméljük, hogy ügyesebbek, erősebbek lettek és mindenek előtt jól érezték magukat! Köszönjük a város Oktatási és Sport Bizottságának támogatását!

Komáromi Katalin

Oberwellach 2017

Július 9-15-ig Komáromi Kati néni szervezésében ismét német nyelvi tábor volt az ausztriai Oberwellachban. A képek önmagukért beszélnek.
Seregély Luca leendő 8.b osztályos tanulónk így emlékszik erre a valóban érdekes táborra.

"Idén nyáron is szervezett iskolánk ausztriai kirándulást. A német nyelv tanulása mellett a tábor alkalmat adott arra is, hogy barátaimmal új emlékeket szerezzünk, ezért jelentkeztem rá.

Obervellachban reggeli német óráinkon német anyanyelvű tanároktól tanulhattuk a nyelvet. Az órák után egyéni feladatokat kaptunk, amiket a város lakóinak segítségével tudtunk megoldani. Délutánonként buszra szálltunk és nagyokat kirándultunk. Hatalmas hegyeken jártunk fent a felhők fölött, ahol az embereknek síelésre is lehetőségük volt. Gyönyörű vízeséseket láttunk és alkalmunk nyílt különféle vizes játszótereken játszani. A hét zárásaként azt a feladatot kaptuk, hogy játsszuk el németül legjobb élményünket és adjunk elő egy interjút, amit az egyik obervellachi lakossal készítettünk. 

Külföldi utunk során nagyon sokat nevettünk, rengeteg élményt és barátot szereztünk. Köszönjük Kati néninek és a kísérő tanároknak!

Seregély Luca"

Tábor a természetről

Látható a TV csatornákon sokféle izgalmas természetfilm, sorakoznak a ragyogó felvételek, akciófilmbe illő jelenetek, pompás színű virágok, veszélyes, vagy kevésbé veszélyes állatok, ropogós, zöld színű erdők. Harasztinak is van ám erdője, (az egyetlen igazi) a Kápolna-dombnál. Ezt felfedezni indultunk el a Kőrösi iskola 22 diákjával, az egyhetes táborunkban, s mondhatom, sok mindent láttunk, tapasztaltunk, jobb volt, mint a TV-ben.

Királyréti tábor összefoglaló videója

Szegvári Mirabella szeptembertől 6.b osztályos tanulónk az idei királyréti táborról egy kisfilmet forgatott. Fogadják szeretettel, hiszen ez mind a királyréti tábor élménygazdagságát szimbolizálja, mind azt a befektetett munkát, amelyet Mirabella a kisfilm készítésébe beletett. Külön köszönet illeti Sárospatakiné Nagy Beatrix, Simonnné Kiss Mariann Virág pedagógusok odaadó szervezését és a tábor lebonyolítását!

Kézműves-barangolós tábor

Vargáné Hunya Kati néni és Tóth Andi néni egy egészen újszerű programpárossal tartott tábort főképp az alsó tagozatos gyerekek részére. A képek tanúsága szerint nagyon változatosan telt ez az "egy hét együttlét".

Beszámoló a focitáborról 2018. július 30-augusztus 3.

Idén második alkalommal került megrendezésre a Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola focitábora július 30-a és augusztus 3-a között. A táborban 31 tanuló vett részt, akik egy egész héten keresztül 2 csoportra bontva edzettek Varsányi Ádám bácsival kitartóan és lelkiismeretesen minden nap, majd a tábor utolsó napján egy házi bajnokság keretein belül megmutathatták, hogy mire is képesek.

A gyerekek a meleg idő ellenére fáradhatatlanul gyakoroltak és egész heti munkájuk eredménye a házi verseny keretein belül is láthatóvá vált. Minden fiú remekül szerepelt a mérkőzéseken, így minden résztvevő éremmel és dicsérő oklevéllel zárta hetet.

Természetesen a tábor nem csak az edzés szellemében telt, hiszen több helyre is kirándulást tettek a fiúk. Lehetőségük nyílt a Dunaharaszti DMTK focipályáján gyakorolni, úgy, mint az igazi focisták. Valamint ellátogattak Dabasra is, ahol strandfociztak a Dabas FC sporttelepén. A fiúk még az MLSZ edzőtábort is körbejárhatták Telkiben. A telki kirándulás legnagyobb meglepetése az volt, hogy a kis focisták a jelenlegi szövetségi kapitányt, Marco Rossit, is láthatták, aki pont a táborban tartózkodott a látogatás ideje alatt feleségével.

A fizikai erőpróbák mellett a fiúk megmutathatták, hogy mi mindent tudnak a foci világbajnokságról egy izgalmas kvíz keretein belül, amit párosával töltöttek ki. A különböző programok mellett a gyerekeknek a szabad foglalkozásokon, amikor nem edzettek vagy kirándultak, még arra is volt idejük és lehetőségük, hogy lábteniszezzenek, kidobózzanak, kötelet másszanak, a játszótéren játszanak vagy gyíkokat keresgéljenek.

Összességében a tábor remek hangulatban telt, mint ahogy az a képeken is látható, és a résztvevők remélhetőleg sok új élménnyel gazdagodtak. Ezúttal is köszönjük a fiúk nevében a remek szervezést Komáromi Kati néninek és Varsányi Ádám bácsinak.