• futo_15.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_14.jpg
 • futo_7.jpg
 • futo_4.jpg
 • futo_21.jpg
 • futo_8.jpg
 • futo_10.jpg
 • futo_13.jpg
 • futo_11.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_22.jpg
 • futo_9.jpg
Szeretettel köszöntjük a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján!

Mesetábor 2017

A július második hetében megrendezett mesetáborunkat a gyermekek életkori sajátosságaihoz alkalmazkodva az állandóság és változatosság egysége jellemezte. Az állandóság a nap elején felolvasott mesék közvetítésében nyilvánult meg, melynek mindig megvolt a tematikája, mint a népmese, tündérmese, állatmesék és Mátyás királyról szóló történetek.
 A változatosság szempontjából, a mesékhez kapcsolódóan különböző játékos vetélkedők, fejtörők, bábozás, kézműves foglalkozások tették szórakoztatóbbá, színesebbé a nap programjait. 
A tábor szervezésekor elsődleges célunk a magyar mesekincs megismertetése, a népi kultúra, a hagyományok, erkölcsök megbecsülése és továbbörökítése volt, amit úgy érezzük, hogy a tabor végére sikerült is átadnunk.

Ági néni, Kati néni

Hollókő 2017

Az idei nyáron másodjára szervezett tábort iskolánk Hollókőre, ahol a gyerekek a népi hagyományokkal ismerkedhettek meg. Köszönjük Virág néninek, Bea néninek, Wágner Réka néninek és Ica néninek ezt a nagyon szép pár napot.

Nyelvi tábor 2017

Már- már hagyományhoz illően, idén harmadszorra hirdettük meg nyelvi táborunkat, ahol angolul és németül tanulhattak a gyerekek. A napi két tanórán a nyelv játékos és szórakoztató gyakorlása volt a cél. Természetesen a tanuláson kívül igyekeztünk változatos programokkal színesíteni a gyerekek szünidejét. Szerveztünk mozidélutánt, kézműves foglalkozást, sportprogramokat, és ellátogattunk az újpesti Tarzan Parkba is, ahol a nagy melegben a gyerekek kicsit hűsöltek és nagyokat játszottak. 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Solti Réka néninek, hogy segített a sportprogramok lebonyolításában, a Ruff pékségnek, akik már három éve támogatják a táborunkat a finomságaikkal, és az Ipari konyhának, ahonnan mindig időben érkezett a finom ebéd. 

Komáromi Katalin és Martinák Edit

Beszámoló a barangoló táborról

Barangolós táborunk helyszíne Budapest és környéke volt. Margitsziget, Budakeszi, Tropicarium, Dunaharaszti és Taksony valamint Ráckeve. Az idő, a hangulat, a program és a csapat szuper volt, a képek önmagukért beszélnek.

Focitábor a Kőrösiben

Először szerveztünk focitábort az iskolában. 25 alsós diák (köztük 2 lány!) vett részt a táborban. A gyerekek szeretnek mozogni, szívesen sportolnak, de ebben a táborban a foci volt a központi tevékenység. Délelőttönként két csoportban, kétszer egy óra edzés volt a program. Az egyik csoportban olyan gyerekek voltak, akik már régebb óta, rendszeresen járnak edzésre, a másik csoportban pedig azok a diákok ismerkedtek a focival, akik nem olyan régóta, vagy eddig még egyáltalán nem foglalkoztak komolyabban a labdarúgással. Az edzéseket Varsányi Ádám, a DMTK egyik edzője vezette. A délutáni programok is a fociról szóltak: néztünk filmet a foci EB-ről; látogatóban voltunk a DMTK-pályán, ahol Ádám bácsi nyújtózkodott a gyerekek szabadrúgásai után; stadiontúrán voltunk a Groupama Arénában, ahol megnéztük azokat a helyiségeket, ahol a „nagyok” készülnek a válogatott és a Fradi meccsei előtt. Ügyességi feladatokban finomították a gyerekek a technikájukat, illetve klasszikus bajnokságot is szerveztünk – eredményhirdetéssel. A programok közti szabad foglalkozásokon a többség focizott, bár a hét vége felé előkerültek a focis kártyás albumok, beindult a cserélgetés is.

Sajnos az időjárás nem volt kedvező, egész héten nagyon meleg volt. Ez a gyerekeket kevésbé zavarta, lelkesen fociztak a csarnokban is. Reméljük, hogy ügyesebbek, erősebbek lettek és mindenek előtt jól érezték magukat! Köszönjük a város Oktatási és Sport Bizottságának támogatását!

Komáromi Katalin

Oberwellach 2017

Július 9-15-ig Komáromi Kati néni szervezésében ismét német nyelvi tábor volt az ausztriai Oberwellachban. A képek önmagukért beszélnek.
Seregély Luca leendő 8.b osztályos tanulónk így emlékszik erre a valóban érdekes táborra.

"Idén nyáron is szervezett iskolánk ausztriai kirándulást. A német nyelv tanulása mellett a tábor alkalmat adott arra is, hogy barátaimmal új emlékeket szerezzünk, ezért jelentkeztem rá.

Obervellachban reggeli német óráinkon német anyanyelvű tanároktól tanulhattuk a nyelvet. Az órák után egyéni feladatokat kaptunk, amiket a város lakóinak segítségével tudtunk megoldani. Délutánonként buszra szálltunk és nagyokat kirándultunk. Hatalmas hegyeken jártunk fent a felhők fölött, ahol az embereknek síelésre is lehetőségük volt. Gyönyörű vízeséseket láttunk és alkalmunk nyílt különféle vizes játszótereken játszani. A hét zárásaként azt a feladatot kaptuk, hogy játsszuk el németül legjobb élményünket és adjunk elő egy interjút, amit az egyik obervellachi lakossal készítettünk. 

Külföldi utunk során nagyon sokat nevettünk, rengeteg élményt és barátot szereztünk. Köszönjük Kati néninek és a kísérő tanároknak!

Seregély Luca"

Tábor a természetről

Látható a TV csatornákon sokféle izgalmas természetfilm, sorakoznak a ragyogó felvételek, akciófilmbe illő jelenetek, pompás színű virágok, veszélyes, vagy kevésbé veszélyes állatok, ropogós, zöld színű erdők. Harasztinak is van ám erdője, (az egyetlen igazi) a Kápolna-dombnál. Ezt felfedezni indultunk el a Kőrösi iskola 22 diákjával, az egyhetes táborunkban, s mondhatom, sok mindent láttunk, tapasztaltunk, jobb volt, mint a TV-ben.

Kézműves-barangolós tábor

Vargáné Hunya Kati néni és Tóth Andi néni egy egészen újszerű programpárossal tartott tábort főképp az alsó tagozatos gyerekek részére. A képek tanúsága szerint nagyon változatosan telt ez az "egy hét együttlét".