• futo_21.jpg
 • futo_7.jpg
 • futo_13.jpg
 • futo_14.jpg
 • futo_8.jpg
 • futo_22.jpg
 • futo_11.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_4.jpg
 • futo_9.jpg
 • futo_15.jpg
 • futo_10.jpg
Szeretettel köszöntjük a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján!

A Trianoni békediktátum aláírásának 100. évfordulója.

Iskolánk Nemzeti Összetartozás napjára készült videoja a képre kattintva tekinthető meg.

 

 

Farsang az Iskolában.

Néhány fénykép a 2020. február 15-én megrendezett farsangi bálról.

És egy riport a KiSDuNa Tv adásából.

 

A NAV-ban járt a 6.b osztály

2019. október 3-án a pályaorientációs napunk keretében a NAV-ba látogatott a 6.b osztály. Íme egy élménybeszámoló és egy videó.

"Először nem tudtam, hogy mit jelent a NAV szó, aztán azon a napon ezt is megtudtam: Nemzeti Adó és Vámhivatal.. Ide látogattunk el az osztállyal. Nem egészen az történt, amire számítottam (jó értelemben). A nevéből kiindulva azt hittem, hogy valami nagyon unalmas hely lesz, de aztán rájöttem, hogy nagyon érdekes és izgalmas. 
Beléptünk az épületbe, felmentünk a lépcsőn és ott volt az a terem, ahol az előadás egy része zajlott. Üdítővel és rágcsálnivalóval vártak minket.
Hallottuk, hogy elsősorban mit és miért dolgoznak itt, hogy hol vannak jelen Magyarországon, bűnözésekről, de a legizgalmasabbak a kutyákkal kapcsolatos ismeretek voltak. Ezek a kutyák nagyon jól ki vannak képezve arra, hogy megtalálják a pénzt, drogot és a dohányt. Ez utóbbit be is mutatták nekünk Chili kutya segítségével.
Nagyon jól éreztük magunkat!"
Bajor Karina 6. b 
A filmet készítette: Varga Ildikó 6.b osztályos tanuló

A mentőknél jártunk

Képes Kornél Szigetszentmiklósi Mentőállomás vezetőjének és munkatársainak  ezúton köszönjük, hogy 2019.10.03-án lehetőséget biztosítottak  a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola tanulóinak betekintést nyerni az életmentő feladatot ellátó mentősök  mindennapi munkájába. Pályaorientációs napunk keretében a gyerekek megnézhették a mentőautót,  annak felszerelését és megismerhették a hívásfelvételtől a kivonulásig terjedő tevékenységüket. A gyakorlatban pedig az újraélesztést is kipróbálhatták.
Tartalmas órákat töltöttünk a  Szigetszentmiklósi Mentőállomáson.

Szigetszentmiklósi tűzoltóság

2019. október 3-án pályaorientációs napunk keretében több osztály is ellátogatott a Szigetszentmiklósi Tűzoltóságra. Itt a gyerekek megnézhették a tűzoltó autót, és annak felszerelését, továbbá érdekes sztorikat hallgathattak nem mindennapi hívásokról. Gyerek és felnőtt is hallhatott sok újdonságot.

Madarak és fák napja

  

A kép nagyításához a képre kattintani.

 

A Föld napja

Az 1.a osztály munkáiból készült video. (megtekintéséhez a képre kattintani)

Szolnoki Noel alkotása (megtekintéséhez a képre kattintani)

 

Elindult a Lázár Ervin Program

A Szigetszentmiklósi Tankerületi Központhoz tartozó köznevelési intézményekben is elindult a Lázár Ervin Program, amely az összes általános iskolás tanuló számára lehetővé teszi, hogy évente egyszer eljuthasson színházi, tánc- vagy cirkuszi előadásra, őshonos állatok bemutatóhelyeire.

A program nemcsak az állami fenntartású oktatási intézményeket érinti, hanem az összes 1-8. osztályos diákot a tankerületben, összesen 13 319 tanulót.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának idén elindított programja több mint 41 millió forintot biztosít a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ számára, amelyből minden érintett diák térítésmentesen vehet részt a sokszínű, változatos programokon.

Felvétel a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola

    8. évfolyamának ballagásáról.

Köszönjük a 8.a osztály 26.000,- Ft-os alapítványi felajánlását!

 

Életkép a klubnapköziből

Szeptember 27-én pénteken ismét klubnapközi volt, téma: a népmesék világa. A 4. osztályosok egy fotó erejéig szépen felsorakoztak. A képre kattintva nagyobb felbontásban is megnézhetjük.