• futo_4.jpg
 • futo_15.jpg
 • futo_10.jpg
 • futo_7.jpg
 • futo_22.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_14.jpg
 • futo_9.jpg
 • futo_8.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_11.jpg
 • futo_21.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_13.jpg
Szeretettel köszöntjük a Dunaharaszti Kőrösi Csoma Sándor Általános Iskola honlapján!

Bemutatkozik iskolánk új diákelnöke

Bemutatkozik iskolánk új Diákelnöke, a 6.b osztályos Mészáros Máté. Máté egy örökmozgó, a közösségért tenni akaró kis diákunk, aki hatodik osztályos létére felnőtteket meghazudtoló módon dolgozik iskolánkért.
 
Mielőtt Máté bemutatkozó írását vágatlanul és átszerkesztés nélkül közölnénk, nem felejtkezünk meg Máté édesanyjáról Krasnyánszky Gyöngyiről, aki nélkül Máté nem juthatna el a sok-sok Diákelnök gyűlésre! Kedves Máté, kedves Gyöngyi, iskolánk nevében köszönjük! És akkor következzen Máté:
 
"Engem Mészáros Máténak hívnak, 6.b-s tanuló vagyok. 2017/18 tanév végén választottak meg DÖK elnöknek és 2018 szeptemberében diákelnöki munkásságom meg is kezdődött.
 
Szeptemberben a Szigetszentmiklósi Tankerületi Központ megalapította a Tankerületi Diákelnök Tanácsot, melyen jómagam is részt vettem. Bemutatkoztak az iskolai küldöttek, majd ezek után megválasztottuk a velem együtt négytagú szavazatszámláló bizottságot és ekkor került sor a jegyzőkönyv-hitelesítők megválasztására, ahol szintén szerepet kaptam.
Amint megválasztották a szavazatszámláló bizottságot, elkezdődött a szavazás, ahol megszavaztuk a tankerületi diákelnöki tanács elnökét. A hét darab jelentkezőből csak ketten tudtak bent maradni, ők pedig Varga József Dániel és Csirkés Sára Borbála. 
A szavazás után a szavazatszámláló bizottság megszámolta a szavazatokat és így Csirkés Sára Borbála lett a Diákönkormányzati Tanács elnöke.
 
2018.11.26. – Pest megyei Diákparlament
 
9 órától lehetett regisztrálni és 10 órakor kezdődött volna a gyűlés, de a rossz időre és a budapesti dugóra való tekintettel végül csak 10 óra 10 perckor kezdődött el.
Addigra meg is telt a helyszínnek kijelölt színházterem. A 72 delegált és a póttagok, kísérők megtöltötték a rendelkezésre álló helyeket.
 
A Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola igazgatója köszöntötte a jelenlévőket és köszönetet mondott, hogy ismét ilyen nagyszabású eseménynek adhat otthont az iskolájuk.
 
Ezután az Oktatási Hivatal Pedagógiai Oktatási Központjából érkező szervező megnyitotta az ülést és egyszerű többséggel megszavazásra került a levezető elnök és a jegyzőkönyvvezető személye, felállították az 5 tagú szavazat számláló bizottságot, valamint bemutatták a Pestmegyei Diákparlamenti elnököt Takács Lucát és a póttagot Kovács Domokost.
 
A levezető elnök ismertette a napirendet.
A korábban meghatározott 50 pontból a megvalósultakat, illetve amellyel kapcsolatban bármilyen előrelépés vagy elutasítás történt, ismertették a kimenetelt. Az ülésnek ez volt a leghosszadalmasabb része, mert nagyon sok minden megvalósult vagy részben megvalósult az 50 pontból.
Utána a szavazattal rendelkező intézményi küldöttek szólalhattak fel. 2 percben tehettek észrevételt, véleményt fűzhettek az elhangzottakhoz, illetve határozati javaslatot tehettek névvel és ezek a jegyzőkönyvbe is bekerültek. Többek között szóba került az iskolák általános állapota, a nem megfelelő tisztaság, tanórák magas száma, tananyag csökkentése, nyári gyakorlat a középiskolákban, tanárok munkájának megfelelő elismerése stb.
 
2018 november 29.-én, a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolában tartott diákönkormányzati tanács üléséről: erre az ülésre már viszonylag korán megkaptuk a meghívót, de a 29 intézményből mindösszesen 8 intézményi küldött tudott részt venni, így a Tanács nem volt határozatképes így nem tudtunk semmit megbeszélni, és nem tudtuk megválasztani a elnökünk helyettesét.
 
2018. december 12-én a diákönkormányzati tanács megszervezte a gyűlést a szigetszentmiklósi Széchenyi István Általános Iskolába, ahol az igazgató az üdvözlés után mindenkit megkínált szaloncukorral, tekintettel a közelgő ünnepekre. :) Majd ezek után elkezdődött az ülés. Először is az elnökünk beszámolt a budapesti diákparlamentről. Utána a többi diákelnök beszámolhatott az iskolájuk problémáiról, majd elmondták melyik tankerületi iskolákban lesznek felújítások, megbeszéltük mikor, hányszor jön össze a tankerületi diákelnök tanács az adott tanévben.
Hozzám még nem jutott olyan probléma, amivel fel kellett volna szólalnom az üléseken, ami azt is bizonyítja, hogy nálunk iskola szinten megoldódnak a problémák.
Sok remek gyerekkel ismerkedtem meg ez alatt a pár hónap alatt és nagyon örülök, hogy képviselhetem iskolánkat ezeken a gyűléseken!"