• futo_11.jpg
 • futo_9.jpg
 • futo_8.jpg
 • futo_23.jpg
 • futo_1.jpg
 • futo_14.jpg
 • futo_15.jpg
 • futo_13.jpg
 • futo_4.jpg
 • futo_10.jpg
 • futo_21.jpg
 • futo_7.jpg
 • futo_12.jpg
 • futo_22.jpg
Szeretettel köszöntjük honlapunk minden kedves látogatóját!

Kézműves-barangolós tábor

Vargáné Hunya Kati néni és Tóth Andi néni egy egészen újszerű programpárossal tartott tábort főképp az alsó tagozatos gyerekek részére. A képek tanúsága szerint nagyon változatosan telt ez az "egy hét együttlét".

Mesetábor 2017

A július második hetében megrendezett mesetáborunkat a gyermekek életkori sajátosságaihoz alkalmazkodva az állandóság és változatosság egysége jellemezte. Az állandóság a nap elején felolvasott mesék közvetítésében nyilvánult meg, melynek mindig megvolt a tematikája, mint a népmese, tündérmese, állatmesék és Mátyás királyról szóló történetek.
 A változatosság szempontjából, a mesékhez kapcsolódóan különböző játékos vetélkedők, fejtörők, bábozás, kézműves foglalkozások tették szórakoztatóbbá, színesebbé a nap programjait. 
A tábor szervezésekor elsődleges célunk a magyar mesekincs megismertetése, a népi kultúra, a hagyományok, erkölcsök megbecsülése és továbbörökítése volt, amit úgy érezzük, hogy a tabor végére sikerült is átadnunk.

Ági néni, Kati néni

Hollókő 2017

Az idei nyáron másodjára szervezett tábort iskolánk Hollókőre, ahol a gyerekek a népi hagyományokkal ismerkedhettek meg. Köszönjük Virág néninek, Bea néninek, Wágner Réka néninek és Ica néninek ezt a nagyon szép pár napot.

Nyelvi tábor 2017

Már- már hagyományhoz illően, idén harmadszorra hirdettük meg nyelvi táborunkat, ahol angolul és németül tanulhattak a gyerekek. A napi két tanórán a nyelv játékos és szórakoztató gyakorlása volt a cél. Természetesen a tanuláson kívül igyekeztünk változatos programokkal színesíteni a gyerekek szünidejét. Szerveztünk mozidélutánt, kézműves foglalkozást, sportprogramokat, és ellátogattunk az újpesti Tarzan Parkba is, ahol a nagy melegben a gyerekek kicsit hűsöltek és nagyokat játszottak. 

Ezúton szeretnénk köszönetet mondani Solti Réka néninek, hogy segített a sportprogramok lebonyolításában, a Ruff pékségnek, akik már három éve támogatják a táborunkat a finomságaikkal, és az Ipari konyhának, ahonnan mindig időben érkezett a finom ebéd. 

Komáromi Katalin és Martinák Edit

Beszámoló a barangoló táborról

Barangolós táborunk helyszíne Budapest és környéke volt. Margitsziget, Budakeszi, Tropicarium, Dunaharaszti és Taksony valamint Ráckeve. Az idő, a hangulat, a program és a csapat szuper volt, a képek önmagukért beszélnek.

Focitábor a Kőrösiben

Először szerveztünk focitábort az iskolában. 25 alsós diák (köztük 2 lány!) vett részt a táborban. A gyerekek szeretnek mozogni, szívesen sportolnak, de ebben a táborban a foci volt a központi tevékenység. Délelőttönként két csoportban, kétszer egy óra edzés volt a program. Az egyik csoportban olyan gyerekek voltak, akik már régebb óta, rendszeresen járnak edzésre, a másik csoportban pedig azok a diákok ismerkedtek a focival, akik nem olyan régóta, vagy eddig még egyáltalán nem foglalkoztak komolyabban a labdarúgással. Az edzéseket Varsányi Ádám, a DMTK egyik edzője vezette. A délutáni programok is a fociról szóltak: néztünk filmet a foci EB-ről; látogatóban voltunk a DMTK-pályán, ahol Ádám bácsi nyújtózkodott a gyerekek szabadrúgásai után; stadiontúrán voltunk a Groupama Arénában, ahol megnéztük azokat a helyiségeket, ahol a „nagyok” készülnek a válogatott és a Fradi meccsei előtt. Ügyességi feladatokban finomították a gyerekek a technikájukat, illetve klasszikus bajnokságot is szerveztünk – eredményhirdetéssel. A programok közti szabad foglalkozásokon a többség focizott, bár a hét vége felé előkerültek a focis kártyás albumok, beindult a cserélgetés is.

Sajnos az időjárás nem volt kedvező, egész héten nagyon meleg volt. Ez a gyerekeket kevésbé zavarta, lelkesen fociztak a csarnokban is. Reméljük, hogy ügyesebbek, erősebbek lettek és mindenek előtt jól érezték magukat! Köszönjük a város Oktatási és Sport Bizottságának támogatását!

Komáromi Katalin

Oberwellach 2017

Július 9-15-ig Komáromi Kati néni szervezésében ismét német nyelvi tábor volt az ausztriai Oberwellachban. A képek önmagukért beszélnek.
Seregély Luca leendő 8.b osztályos tanulónk így emlékszik erre a valóban érdekes táborra.

"Idén nyáron is szervezett iskolánk ausztriai kirándulást. A német nyelv tanulása mellett a tábor alkalmat adott arra is, hogy barátaimmal új emlékeket szerezzünk, ezért jelentkeztem rá.

Obervellachban reggeli német óráinkon német anyanyelvű tanároktól tanulhattuk a nyelvet. Az órák után egyéni feladatokat kaptunk, amiket a város lakóinak segítségével tudtunk megoldani. Délutánonként buszra szálltunk és nagyokat kirándultunk. Hatalmas hegyeken jártunk fent a felhők fölött, ahol az embereknek síelésre is lehetőségük volt. Gyönyörű vízeséseket láttunk és alkalmunk nyílt különféle vizes játszótereken játszani. A hét zárásaként azt a feladatot kaptuk, hogy játsszuk el németül legjobb élményünket és adjunk elő egy interjút, amit az egyik obervellachi lakossal készítettünk. 

Külföldi utunk során nagyon sokat nevettünk, rengeteg élményt és barátot szereztünk. Köszönjük Kati néninek és a kísérő tanároknak!

Seregély Luca"

Városi nyári napközis tábor

Dunaharaszti Város Önkormányzata az idei évben is megszervezi nyári napközis táborát.

A tábor  ideje: 2017.06.19- 2017.07.14.

A tábor helyszíne: Hunyadi János Német Nemzetiségi Általános Iskola

Címe: 2330 Dunaharaszti Földvári L. u. 15

Jelentkezni lehet május 30-ig Dunaharaszti Család- és Gyermekjóléti Szolgálatánál az Andrássy Gy. u. 14. sz. alatt lehet személyesen.

Érdeklődni a 06-24-531-341-es telefonszámon lehet.

 

Angol-német napközis tábor július 3-7.

A képre kattintva nagyobb méretben megjelenik a kép.

Letölthető és kinyomtatható plakát: 

Focitábor alsósoknak 2017. júius 31-augusztus 4.

A képre kattintva a kép nagyobb változata jelenik meg.

A tábor letölthető plakátja:

Mazsorett és kézműves tábor 2017. augusztus 14-18. (8-16 óráig)

A képre kattintva a kép nagyobb változata jelenik meg.

Részletek az alább letölthető plakáton: 

Alpesi nyelvi tábor Karintiában

Megfelelő számú jelentkező esetén újra ellátogatunk Obervellachba, Karintiába. A táborba 4-8. osztályos tanulókat várunk, ők már remélhetőleg beszélnek egy bizonyos szinten németül. 
 
Az utazás ideje: 2017. július 9-15. Vasárnap reggel indulunk és szombat este érkezünk.
A délelőtti 2 tanóra illetve városi kommunikáció után délután kirándulni megyünk. Az utazó gyerekek között lehetnek „régi vendégek is”, ezért úgy állítottuk össze a programokat, hogy legyen köztük teljesen új is. Ezeken kívül visszatérünk néhány régebbi, szép emlékű helyre.
 

Beszámoló a focitáborról

2017. július 31. és augusztus 4. között zajlik iskolánkban a focitábor. Az eseményekről folyamatosan beszámolunk, a híreket kövessék  itt.

Környezetvédelmi tábor 2017. június 26-30.

Szeretettel várunk minden érdeklődőt 4-6. évfolyamból.

Tábor időpontja: 2017. június 26-30.

Várható költség: 10 000 Ft

A programok rövid ismertetése:

1. nap: Rövid túra a helyi erdőben

2. nap: Ócsai Tájvédelmi Körzet megismerése

3. nap: Látogatás egy soroksári tangazdaságba

4. nap: Arborétum

5. nap: Közös kísérletezések és játékok

A programok mellett minden nap érdekes játékokkal készülünk. A gyermekek fognak kapni tízórait, meleg ebédet és uzsonnát. Az utazás a különböző helyekre külön busszal, illetve tömegközlekedéssel fog történni.

Jelentkezni lehet az alább kinyomtatható kitöltött jelentkezési lappal és 5000 Ft előleg befizetésével Vásárhelyi Gabi néninél, Józan Kati néninél.

Tábor a természetről

Látható a TV csatornákon sokféle izgalmas természetfilm, sorakoznak a ragyogó felvételek, akciófilmbe illő jelenetek, pompás színű virágok, veszélyes, vagy kevésbé veszélyes állatok, ropogós, zöld színű erdők. Harasztinak is van ám erdője, (az egyetlen igazi) a Kápolna-dombnál. Ezt felfedezni indultunk el a Kőrösi iskola 22 diákjával, az egyhetes táborunkban, s mondhatom, sok mindent láttunk, tapasztaltunk, jobb volt, mint a TV-ben.

SPORTTÁBOR! Az idei nyár újdonsága! 

Vitorlás- és kerékpáros tábor Balatonfűzfőn 2017. július 3-8.
 
Részletek az alábbi letölthető prospektusban: 
 


Nyári táborok 2017.

A táborok irányára folyamatosan kerül feltöltésre, kérjük látogassa rendszeresen oldalunkat a friss információkért, továbbá a szervező pedagógusok is tudnak tájékoztatást adni. 

Téma

Időpont

Helyszín

Tervezett
létszám

Irányár

Korosztály

Kísérő pedagógus

Kerékpár

július 2-7.

Szelidi-tó     felsősök Kulcsár Ferenc
Solti Réka
Környezet-
védelmi
június 26-30. erdő     4-5-6. osztály Vásárhelyi Gabriella
Józan Katalin
Angol-német nyelvi tábor július 3-7. iskola alsó-felső 2. osztálytól 20.000 Ft   Martinák Edit
Komáromi Katalin
Vitorlás és kerékpáros tábor július 3-8. Balatonfűzfő 15 fő 66.000 Ft   Sier Tamásné
Mese – kéz-
műves
július 10-14. iskola   20 000 Ft 1-3. osztály Vargáné Hunya Katalin
Serbán Ágnes
Kézműves – barangolós július 17-21. iskola, Buda-
pest, Duna-
haraszti.
  20.000 Ft 1-5. osztály Vargáné H. Katalin
Tóth Andrea

Barangolós
BETELT!

július 24-28.

Budapest és környéke 20 fő   2-4. osztály Lindner Erzsébet
Weinber Róbertné
Foci tábor július 31-
augusztus 4
iskola   20 000 Ft 1-4. osztály Komáromi Katalin
Varsányi Ádám

Német nyelvi
tábor

július 9-15.

Oberwellach

24 fő

 

4-7. osztályos

Komáromi Katalin

Mazsorett augusztus 14-18 iskola     2-5 osztály Juhász Bernadett
Haba Erika
Tókos Ilona

 

*** Beszámolók 2016-os táborokról***


Nyári táborok 2017.

A táborok irányára folyamatosan kerül feltöltésre, kérjük látogassa rendszeresen oldalunkat a friss információkért, továbbá a szervező pedagógusok is tudnak tájékoztatást adni. 

Téma

Időpont

Helyszín

Tervezett
létszám

Irányár

Korosztály

Kísérő pedagógus

Kerékpár

július 2-7.

Szelidi-tó     felsősök Kulcsár Ferenc
Solti Réka
Környezet-
védelmi
június 26-30. erdő     4-5-6. osztály Vásárhelyi Gabriella
Józan Katalin
Angol-német nyelvi tábor július 3-7. iskola alsó-felső 2. osztálytól 20.000 Ft   Martinák Edit
Komáromi Katalin
Vitorlás és kerékpáros tábor július 3-8. Balatonfűzfő 15 fő 66.000 Ft   Sier Tamásné
Mese – kéz-
műves
július 10-14. iskola   20 000 Ft 1-3. osztály Vargáné Hunya Katalin
Serbán Ágnes
Kézműves – barangolós július 17-21. iskola, Buda-
pest, Duna-
haraszti.
  20.000 Ft 1-5. osztály Vargáné H. Katalin
Tóth Andrea
Barangolós
BETELT!

július 24-28.

Budapest és környéke 20 fő   2-4. osztály Lindner Erzsébet
Weinber Róbertné
Foci tábor július 31-
augusztus 4
iskola   20 000 Ft 1-4. osztály Komáromi Katalin
Varsányi Ádám

Német nyelvi
tábor

július 9-15.

Oberwellach

24 fő

 

4-7. osztályos

Komáromi Katalin

Mazsorett augusztus 14-18 iskola     2-5 osztály Juhász Bernadett
Haba Erika
Tókos Ilona